Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Események

2024.06.06.-GYULA/ MÉK által akkreditált 2 pontos képzés / Az ÖKO- építkezés alapjai-Fenntarthatóság, egészség és karbonsemlegesség jegyében

Időpont: 2024.06.06. Helyszín: Hunguest Erkel Hotel Gyula, Maróthy tér 1.

Az ÖKO- építkezés alapjai-
Fenntarthatóság, egészség és karbonsemlegesség jegyében

Időpont: 2024.06.06. Helyszín: Hunguest Erkel Hotel Gyula, Maróthy tér 1.


8:30- 8:45                Regisztráció

8:45- 9:00                Megnyitó, köszöntő – Kárpáti József Készház Menedzser Kft. ügyvezetője

9:00- 9:45                Épületbiológia a gyakorlatban-az egészséges otthonokért és munkahelyekért
Bíró Péter nemzetközi épületbiológus, Biobaushop Kft. ügyvezetője, MAKÉSZ-ÉVOSZ elnökségi tag

9.45- 10:30                   Természetes anyaghasználaton alapuló építéskultúra (Építési szabályozás, építési technikák) 

Bihari Ádám okl. építészmérnök, NaturARCH csoport ügyvezetője, KÖRÉPÍTŐK elnöke

10:30- 11:15                 Kender, mint CO2 negatív anyag 

Horesnyi Béla Café Plusz Kft. ügyvezetője

11:15- 12:00                 Kávészünet

12:00- 12:45                 Hőszigetelési alkalmazástechnika a karbonsemlegesség jegyében 

Kovács Zsófia okl. építőmérnök, MM-mérnök Stúdió vezetője

12:45- 13:30                 „Tudatos embernek, tudatos házat” – Mi tud egy nagypaneles favázas készház?          

Bogdán Attila okl. faipari mérnök, Platánplán Kft. ügyvezetője

13:30- 14:15                 Ebédszünet

14:15- 15:00                 A zöld ötven árnyalata- avagy a környezettudatos elvek érvényesülése az építés területén

Varga Rita okl. építészmérnök, Eco-kuckó Építésziroda tulajdonosa

15:00- 15:45            Körforgásos Hulladékgazdaság bevezetése az építőiparban

Petrovszki Krisztián- Hulladékgazdálkodási-, és klímavédelmi szakértő, jogi szakokleveles környezetvédelmi szakmérnök

15:45- 16:30                 A készház, mint a környezettudatos építés eszköze. Európai és magyarországi trendek, típusok 

Kárpáti József Készház Menedzser Kft. ügyvezetője

16:30- 17:15                 Befújt farost szigetelés a gyakorlatban

Bíró Péter nemzetközi épületbiológus, Biobaushop Kft. ügyvezető, MAKÉSZ-ÉVOSZ elnökségi tag

17:15- 18:00              

és napközben          Konzultáció az előadókkal


Kérdés esetén, az alábbi elérhetőségek egyikén érdeklődjön: info@biokaypremiumpartner.hu 
Telefonszám: +36-70-3639868

Részletes programok és információk, valamint regisztráció a www.biokaypremiumpartner.hu oldalon.


Az ÖKO-Logikus építkezés alapjai-
Fenntarthatóság, egészség és karbonsemlegesség jegyében

Előadások rövid bemutatása

Bíró Péter – Épületbiológiai az egészséges otthonokért és munkahelyekért: Az épületbiológiai tudománya az egészséges, fenntartható életterek és munkahelyek megteremtésével foglalkozó 40 éve létező tudomány. Tagjai között főként építészek, építőmérnökök, kivitelezők és egészségügyi területen dolgozók találhatóak. Tudományos mérésekkel és laborvizsgálatokkal alátámasztva vizsgálja, hogyan hat az épített környezetünk a bolygónkra és azt hogy milyen egészségügyi hatással bírnak az épületeink az egészségünkre. Az épületbiológiai 25 alapszabályával olyan gyakorlatias útmutatót mutatok be, amelynek segítségével emberközeli, egészséges és fenntartható épületek valósíthatóak meg.

Bihari Ádám – Természetes anyaghasználaton alapuló építéskultúra (Építési szabályozás, építési technikák: Az előadás egy szakmai körkép kiindulás a vernakuláris (népi) építészetből, a természetes építőanyagok hazai építési szabályozásán keresztül, külföldi jó példákon, és hazai esettanulmányokon át.

Horesnyi Béla – Kender mint CO2 negatív építőanyag: Bemutatom a kenderépítészet elméleti alapjait és a gyakorlati kivitelezés lehetőségeit. Beszélek a Kenderikum Zrt-ről, aki újra szeretné indítani a Magyar kender termesztést, feldolgozást koncentrálva az építőiparra.

Kovács Zsófia – Hőszigetelési alkalmazástechnika a karbonsemlegesség jegyében: Manapság az építőiparban szinte mindennél jobban előtérbe került az épületeink energiahatékonysága, és ezzel párhuzamosan a környezetünkre gyakorolt ökológiai lábnyomunk is. Az előadás során különböző építéstechnológiákon keresztül mutatom be a falazatok, tetőszerkezetek és azok hőszigetelésének kapcsolatát, karbonsemleges megoldásait. Kitekintek az egyes csomópontok során alkalmazott színes kivitelezési megoldásokra, az össze nem illő építési anyagok gyakori használatára, kiemelve a holisztikus és rendszerben készülő tervezés követendő alappilléreit.

Bogdán Attila – „Tudatos embernek, tudatos házat”- Mi tud egy nagypaneles favázas készház?: Bemutatjuk, hogyan épül fel egy Platánplán nagypaneles készház. A tervezéstől a kivitelezésig, a felhasznált környezetbarát, természetes alapanyagokkal. (Cellulóz, farost szigetelés, fa nyílászárók, lélegző festékek, vakolatok.) Felhasznált szerkezeti megoldások, technológiák bemutatása. 

Varga Rita – A zöld ötven árnyalata,- avagy a környezettudatos elvek érvényesülése az építés területén: Elértük, hogy divatos szóvá vált mára a „zöld”, mint jelző a környezettudatos, a természetes, illetve karbonsemleges anyagok technológiák eladása terén. De vajon mennyire áll ez az igazság talaján? Milyen elvek alapján mondhatjuk bármire is nyugodt szívvel azt, hogy fenntartható, nem terheli a Föld bolygót, segíti az emberiség egészséges megmaradását? – sokrétű gondolatfolyamot indít el bennünk a kérdés. Hogy a jószándékú törekvés ne csak egy jól csengő reklámszöveg, vagy logó legyen, ismernünk kell a természetet az anyagok fizikális

működési mechanizmusát, a Föld bonyolult biológiáját, és mindezt a társadalomban működtetve. Az előadásomban elsősorban az építés terén vizsgálódva szeretnék rávilágítani az építőanyagok, és használatban lévő technológiák, valamint a tervezési elvek környezettudatosságára.

Kárpáti József – A Készház mint a környezettudatos építés eszköze. – Európai és magyarországi trendek, típusok: Az építményeink felelősek a primer energia felhasználásának 40%-ért, és a CO2 kibocsátás 28%-ért. Hasonló adatok nap mint nap kerülnek nyilvánosságra. Tehát a klímaváltozásért felelősök közül, mi biztosan dobogósok vagyunk? Ha igen, hol követjük el a hibát? Az épületeink működtetése során, a kivitelezés kapcsán, vagy az építési termékek előállításakor? Legyünk spórolósak vagy hatékonyak? Lehet sziget üzemmódú közmű csatlakozás nélküli épület, 0 CO2 kibocsátással? Mi van a meglévő épület állománnyal?


Petrovszki Krisztián- Hulladékgazdálkodási-, és klímavédelmi szakértő, jogi szakokleveles környezetvédelmi szakmérnök: A Körforgásos Gazdaság bevezetése az Építőiparban egy álom ami nem tud megvalósulni, ha nem így építkezünk és foglalkozunk megfelelően a hulladékainkkal!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb