Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Események

2024.04.04. / PERESZTEG / MÉK által akkreditált 2 pontos képzés / Az ÖKO- építkezés alapjai-Fenntarthatóság, egészség és karbonsemlegesség jegyében

Az ÖKO- építkezés alapjai- Fenntarthatóság, egészség és karbonsemlegesség jegyében

Időpont: 2024.04.04.  Helyszín: Pereszteg Faluház, Fő utca. 9.

8:30-9:00                 Regisztráció

9:00-9:15                 Megnyitó, köszöntő
Bihari Ádám 
okl. építészmérnök, NaturARCH csoport ügyvezetője, KÖRÉPÍTŐK elnöke

9:15-10:00               Épületbiológia a gyakorlatban-az egészséges otthonokért és munkahelyekért
Bíró Péter 
nemzetközi épületbiológus, Biobaushop Kft. ügyvezetője, ÉVOSZ-MAKÉSZ elnökségi tag

10:00-10:45             Természetes anyaghasználaton alapuló építéskultúra (Építési szabályozás, építési technikák)
Bihari Ádám 
okl. építészmérnök, NaturARCH csoport ügyvezetője, KÖRÉPÍTŐK elnöke

10:45-11:30             Kender, mint CO2 negatív anyag
Horesnyi Béla 
Café Plusz Kft. ügyvezetője

11:30-12:00             Kávészünet

12:00-12:45             Hőszigetelési alkalmazástechnika a karbonsemlegesség jegyében
Kovács Zsófia
 okl. építőmérnök, MM-mérnök Stúdió vezetője

12:45-13:30             „Tudatos embernek, tudatos házat” – Mi tud egy nagypaneles favázas készház?
Bogdán Attila
 okl. faipari mérnök, Platánplán Kft. ügyvezetője

13:30-14:15             Ebédszünet

14:15-15:00             Korszerű vidéki lakóház, avagy természetes építőanyagból elegánsat alkotni-

   Radev Gergő okl. építészmérnök, Ermin Mérnökiroda Kft. ügyvezetője

15:00-15:45             LOW TECH kontra HIGH TECH anyagok és szerkezeti megoldások az ökoépítészetben- Mitől zöld a zöld és meddig az?

   Velősy András okl. építészmérnök, MBA, címzetes egyetemi docens

15:45-16:45             Befújt farost szigetelés a gyakorlatban
Bíró Péter nemzetközi épületbiológus, Biobaushop Kft. ügyvezetője, ÉVOSZ-MAKÉSZ elnökségi tag

napközben                Konzultáció az előadókkal

Kérdés esetén, az alábbi elérhetőségek egyikén érdeklődjön: info@biokaypremiumpartner.hu 
Telefonszám: 06-20- 992- 5792

Részletes programok és információk, valamint regisztráció a www.biokaypremiumpartner.hu oldalon.

Az ÖKO-Logikus építkezés alapjai-
Fenntarthatóság, egészség és karbonsemlegesség jegyében

Előadások rövid bemutatása

Bíró Péter – Épületbiológiai az egészséges otthonokért és munkahelyekért: Az épületbiológiai tudománya az egészséges, fenntartható életterek és munkahelyek megteremtésével foglalkozó 40 éve létező tudomány. Tagjai között főként építészek, építőmérnökök, kivitelezők és egészségügyi területen dolgozók találhatóak. Tudományos mérésekkel és laborvizsgálatokkal alátámasztva vizsgálja, hogyan hat az épített környezetünk a bolygónkra és azt hogy milyen egészségügyi hatással bírnak az épületeink az egészségünkre. Az épületbiológiai 25 alapszabályával olyan gyakorlatias útmutatót mutatok be, amelynek segítségével emberközeli, egészséges és fenntartható épületek valósíthatóak meg.

Bihari Ádám – Természetes anyaghasználaton alapuló építéskultúra (Építési szabályozás, építési technikák: Az előadás egy szakmai körkép kiindulás a vernakuláris (népi) építészetből, a természetes építőanyagok hazai építési szabályozásán keresztül, külföldi jó példákon, és hazai esettanulmányokon át.

Horesnyi Béla – Kender mint CO2 negatív építőanyag: Bemutatom a kenderépítészet elméleti alapjait és a gyakorlati kivitelezés lehetőségeit. Beszélek a Kenderikum Zrt-ről, aki újra szeretné indítani a Magyar kender termesztést, feldolgozást koncentrálva az építőiparra.

Kovács Zsófia – Hőszigetelési alkalmazástechnika a karbonsemlegesség jegyében: Manapság az építőiparban szinte mindennél jobban előtérbe került az épületeink energiahatékonysága, és ezzel párhuzamosan a környezetünkre gyakorolt ökológiai lábnyomunk is. Az előadás során különböző építéstechnológiákon keresztül mutatom be a falazatok, tetőszerkezetek és azok hőszigetelésének kapcsolatát, karbonsemleges megoldásait. Kitekintek az egyes csomópontok során alkalmazott színes kivitelezési megoldásokra, az össze nem illő építési anyagok gyakori használatára, kiemelve a holisztikus és rendszerben készülő tervezés követendő alappilléreit.

Bogdán Attila – „Tudatos embernek, tudatos házat”- Mi tud egy nagypaneles favázas készház?: Bemutatjuk, hogyan épül fel egy Platánplán nagypaneles készház. A tervezéstől a kivitelezésig, a felhasznált környezetbarát, természetes alapanyagokkal. (Cellulóz, farost szigetelés, fa nyílászárók, lélegző festékek, vakolatok.) Felhasznált szerkezeti megoldások, technológiák bemutatása. 

Radev Gergő – Korszerű és természetes építőanyagok – anyagok, rétegrendek: Milyen anyagokból építsünk ma házat? Melyek azok az anyagok, amelyek a környezetvédelmi, fenntarthatósági és ergonómiai / élettani követelményeknek is megfelelnek? Mi a különbség a lokálisan elérhető természetes és természetes anyagokból gyártott ipari építőanyagok között mind minősítési és felhasználási szempontokból? Melyek azok a rétegrendek, amelyek a mai kornak megfelelnek, és természetes, egészséges építőanyagokból állnak össze – melyek az előnyeik, hátrányaik, mit hol hogyan milyen és milyen mennyiségben érdemes alkalmaznunk?

Velősy András – LOW TECH kontra HIGH TECH anyagok és szerkezeti megoldások az ökoépítészetben- Mitől zöld a zöld és meddig az?

Egyéni és nem szabványos megközelítésem lehet, hogy botránykővé lesz, de amióta „divat” lett a zöld építészet, az „öko” gondolkodás, azóta szinte kivet magából a társadalom minden olyan anyagot, ami nem vallhatja magáénak a zöld ötven árnyalatának legalább egyikét. Pedig a helyzet az, hogy mindannyian ugyanabból a csillagporból összesűrűsödött matériát használjuk, vagy legalábbis annak valamelyik verzióját. Még az emberi kéz alkotta műanyagok is – ha mélyen belenézünk – kénytelenek felmutatni olyan elemeket, amik a bolygónk születésekor keveredtek valahogy ide a nagy közös éterből.

Mi akkor az a kulcsszó, vagy mondat, ami alapján józan és értékálló döntést hozhatunk akár az anyagválasztás, akár a szerkezettervezés idején? Ezt a kérdéskört fogom boncolgatni az előadásban.

Regisztráció Peresztegre

Kérjük szíveskedj kitölteni a formot a jelentkezéshez

Név(Kötelező)
Email(Kötelező)
szakmai jelentkezők számára kötelező kitölteni
szakmai jelentkezők számára kötelező kitölteni
Számlázási cím(Kötelező)

Belépődíjak:

Kreditpontos belépő szakmabelieknek az első napra: 11 900 Ft

Magánszemély belépő az első napra 10% kedvezménnyel: 10 700 Ft

Egész napos belépő a második napra- Blower Door mérés nélkül: 2 500 Ft

Egész napos belépő a második napra – Blower Door méréssel együtt: 5 000 Ft

Fizetési adatok

Belépőjegy választása(Kötelező)
Amennyiben rendelkezik kedvezményes kupon kóddal, akkor kérjük írja be. Az itt látható ár itt nem változik, de a kiküldött számlában jóváírjuk a kuponkódhoz tartozó kedvezmény összegét.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb