Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Előadók

Biró Árpád nemzetközileg elismert vályogépítő, az Európai Vályogépítészeti Oktatási központ szakoktatója

Biró Árpád nemzetközileg elismert vályogépítő és kőműves mester, magasépítési technikus, az Európai Vályogépítészeti Oktatási központ szakoktatója

Szakmáim, képzettségeim: Szobafestő, mázoló, – 512 (Kaposvár) Kőműves(Pécs) Magasépítő Szakérettségi – Pollack M. Pécs Vályogépítő Mester (Frankfurt am Main,Németország) EU. ECVET vályogépítő Gyakorlati képző. (Németország) Magamról: 48 éves szakmai gyakorlatom van. Az építőipar minden területén dolgoztam. Ebből közel 30 évet, mint vállalkozó.

Én a próbákból, megtapasztalásokból, munkavégzéseken keresztül, elméleti felkészülésekből már 30 éve elhivatott “megtért” vályogépítő kézműves lettem. Erősségeim: hazai vályogházak, a németországi Fachwerkházas építési, vakolási, díszítőtechnikái, könnyűvályog, a természetes és környezetkímélő hőszigetelési megoldások, felületfűtések és döngölt föld technikák gyakorlati alkalmazása.

A németországi Reinheim városban található téglagyár vezetőjével közösen a gyár vályogtermékek gyártására való átállásában, mint szakmai tanácsadó – az alapanyag és laboratóriumi kísérletekben és kutatásokban vettem részt. Németországban is több éven keresztül a vályogtermékeket és a vályoggal való munkavégzés gyakorlati oktatását népszerűsítő szemináriumokat végeztem. Itthon Magyarországon is a Workshopok szervezésével, a szakemberképzés, és környezettudatos építés népszerűsítésén fáradozom.

Megtiszteltetéseim egyike, hogy az EU által meghirdetett , Leonardo Da Vinci Program, keretében “Lebenslang lernen” – “élethosszig tanulni” – EU Vályogépítő szakmai képzésre szolgáló tankönyv írójának engem is felkértek. Itt a vályog tégla és vályog alapanyagú szárazépítés gyártás tankönyvet előkészítő csapat munkájában, mint társszerző vettem részt.

Külföldön szerzett elismerések: munkámat három ízben Német Műemlékvédelmi díjjal jutalmazták. Szervezeti tevékenységem: Részese és egyik kezdeményezője vagyok a hazai Környezettudatos Építők összefogásra hívásának, szakmai szervezetbe hívásának, alapításának. A Szervezeten belül a megtisztelő feladatom, a szakmai gyakorlati képzés és tudásom átadása. A szervezet szakmai és építési tanácsadó szolgáltatásban való aktív részvétel.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb