Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BIOKAY BLOG

Vályog – tradíció és innováció

Mi a vályog? A vályog az emberiség egyik legrégebbi és ezáltal legpróbáltabb építőanyaga.  Az egyszerű családi házaktól a többemeletes Jemeni vályogpalotákig változatos formában építettek belőle, és mai napig az emberiség közel egyharmada vályog falazatú házakban él.

Őseink tudták és értékelték a vályog pozitív tulajdonságát, környezetbarát mivoltát és azt hogy gyakorlatilag mindenhol rendelkezésre áll.

A vályog szerepe, mint fenntartható építőanyag a klímavédelmi célok eléréséért.

Ökologikus építés, természetesen vályoggal. Tradícionális és modern, káros anyagoktól mentes és klímasemlegeses. 
A vályog egyike az emberiség legrégebbi építőanyagának ugyanakkor a jövőben megkerülhetetlen a klímavédelmi célok eléréséért. Valósítsa meg új otthonát és teremtsen egészséges és biztonságos otthont szeretteinek.

A természetes építőanyagok iránti kereslet egyre növekszik mivel a bolygónk megóvásának érdekében tett valódi lépések sürgetőbbek, mint bármikor. Ezért is kap a vályog ezen összefüggésben egyre nagyobb figyelmet.

A vályog tradícionális és modern

A vályog egy természetes építőanyag, melyet már évezredek óta használ az építőipar, különösen sokrétűen alkalmazható és fenntartható. Története visszanyúlik az emberiség történetéhez, mégis képes a mai legmagasabb elvárásokat is teljesíteni.


A vályog nem csupán környezetbarát, de mentes mindenféle egészségünkre ártalmas vegyi adaléktól. Ez az egyik oka, hogy alkalmazásával egészséges lakóklíma alakítható ki számunkra és a jövő generációi számára. Ellentétben sok mai modern építőanyaggal a vályog nem párologtat ki vegyi anyagokat lakóterünkbe.

Kreatív felületek, egyedien szép természetes színek

A vályog belsőépítészeti alkalmazása számos izgalmas lehetőséget kínál a hozzáértő szakembereknek és a csináld magad projektekhez is kiválóan alkalmas. A rusztikus vidéki parasztházakba, vagy akár a minimalista városi villákba is képes a vályog egyedien szép felületeket kialakítani. A letisztult luxust otthonunkba varázsoló marmorino és stucco lustro pedig a dekoratív vályog felületképzések csúcskategóriáját jelentik. 

A vályog tartóssága

A vályog nemcsak környezetbarát, de rendkívül tartós is. Gondoljunk csak a jemeni vályog felhőkarcolókra vagy a mezopotámiai Zikkurátokra, de ha hozzánk közelebbi példát szeretnénk hozni, akkor pedig a nemritkán 600 évnél is idősebb Fachwerk házakra Németországban (ezekből egyébként még mindig több mint 1.000.000 található). A vályogból épült falak masszívak, és nagy hőtároló tömegük miatt nyáron sokáig tartják a hűvöset, télen pedig a meleget. Páraszabályozó tulajdonságuknak köszönhetően minimalizálják a penészedés veszélyét. Mindezek nagyban hozzájárulnak lakókomfortunk javulásához.

Összegzés

A vályog kétségkívül egyike a jövő építőanyagainak. A vályog használata lehetővé teszi számunkra, hogy egészséges és fenntartható épületeket, munkahelyeket valósítsunk meg. Egyaránt használható újépítésnél és felújításnál is, mely módon csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat is.

Mi a BIOKAY-nél hiszünk benne, hogy a vályog a jövő építőanyaga. A tradícionális anyagot a legmodernebb technikával ötvözve kimagasló minőségű és tudású építőanyagok készíthetőek vályogból, melyek maximálisan megfelelnek a mai kor igényeinek és elvárásainak. Emelett a vályog építőanyagok választ adhatnak napjaink egyik legnagyobb építőipari kihívására: a környezetünk megóvására.

13 éve kutatunk és fejlesztünk azért, hogy a hazai alapanyagokból kiváló minőségű és tudású vályog építőanyagok készüljenek, melyekkel egészségesebb otthonok és munkahelyek alakíthatóak ki.

Így született meg a BIOKAY márkanév, mely alatt kizárólag olyan természetes, környezetbarát építőanyagokat talál, melyek mind egészségünkre, mind pedig környezetünkre ártalmatlanok.

Tekintse meg vályog építőanyagainkat: www.valyogvakolat.hu oldalunkon

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb